CarlijnCulinair nr 1

12 Steaksandwich met rosbief, red cheddar en uienchutney Ontbijt of lunch Voor 2 broodjes 4 plakken zuurdesembrood 1 pakje naturel rosbief 4 plakken cheddar Voor de uienchutney 50 gram ui, in halve ringen gesneden 15 gram honing 15 ml balsamico azijn Een scheutje olijfolie Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster het brood in een broodroos- ter of in de oven tot knapperig maar nog een klein beetje zacht. Beleg twee plakken brood met de rosbief, zorg hierbij dat de rosbief gekruld op het brood ligt. Doe wat peper en zout op de rosbief en beleg vervolgens met de cheddar. Zet de oven indien mogelijk op de grillstand. Leg de plakken brood in de oven en grill totdat de cheddar gesmolten is. Fruit in een pannetje de uienringen in een beetje olijfolie aan. Voeg de ho- ning toe en laat de uien karamelise- ren. Blus af met de balsamico en laat doorkoken tot er een dikke uiensaus ontstaat. Leg de uienchutney op de cheddar en maak af met de tweede plak brood. Volkorenbroodje met hummus, feta-creme fraiche, en gegrilde groenten Ontbijt of lunch Voor 2 broodjes 2 Volkorenbroodjes 70 gram (pittige) hummus Een halve aubergine Een halve courgette 50 gram Creme fraiche 50 gram feta Een handje granaatappelpitten Snijd de groenten in dunne plakken. Zet een (grill)pan op het vuur, voeg hier een scheutje olijfolie aan toe en leg de plakken groenten erin. Bak de groen- ten totdat ze zacht en bruin zijn. Prak ondertussen de feta met een vork tot een crumble. Voeg hier de creme fraiche aan toe en maak op smaak met wat peper en zout. Snijd de broodjes doormidden. Smeer een flinke laag hummus op de onder- kant. Leg hierop de groenten, een flin- ke lepel feta-creme fraiche en maak af met wat granaatappelpitten

RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=