CarlijnCulinair nr 1

Brioche met roerei en gerookte zalm Ontbijt of lunch Voor 2 broodjes 2 Briochebollen 4 eieren Een klontje boter 200 gram Noorse gerookte zalm Een flinke pluk dille, fijngesneden 8 grote blaadjes spinazie Kluts de eieren met een beetje pe- per en zout totdat deze luchtig zijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg de eieren toe. Laat de eieren op laag vuur al roerend met een pannenlikker langzaam garen. Als de eieren bijna helemaal gestold zijn, zet dan het vuur uit, voeg drie- kwart van de dille toe en roer nog een paar keer door. Snijd de briochebollen doormidden. Leg de spinazie op de on- derkant. Leg de helft van de eieren op elk broodje, leg hierbo- ven op de gerookte zalm en maak af met de dille. Croissant met roomkaas, geplette bramen en pistachenoten Ontbijt of lunch Voor 2 broodjes 2 croissants 100 gram verse roomkaas 50 gram bramen (diepvries of vers) 2 eetlepels ahornsiroop of honing Flinke handvol pistachenoten Leg de bramen in een steelpannetje en voeg de siroop toe. Zet het pannetje op middelhoog vuur en verwarm de bramen totdat ze uit elkaar beginnen te vallen. Laat de bramen op een keu- kenpapiertje uitlekken, en plet ze nog een klein beetje met een vork. Snijd de croissant doormidden. Smeer een royale laag roomkaas op de on- derste helft, en verdeel hier de bramen over. Hak de pistachenoten fijn en strooi over de croissant 13

RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=