CarlijnCulinair nr 1

Afternoon Tea (Sandwich vlees) Mini steak sandwich (Sandwich vis) Briochebolletje met tonijntartaar & wasabi-mayonaise (Sandwich vega) Volkorenbrood met eiersalade, truffel & eekhoorntjesbrood Darjeeling melange (cupcake) Gebrande witte chocolade cupcake (Taartje) Matcha sesam-ijstaart (petit four) Messy mojito meringue Sencha groene thee Hartige scones met brie, rozemarijn en cranberry HARTIG ZOET SCONES 17 Fancy, classy and sophisticated. Een aantal woorden die voorbijkomen als ik denk aan een afternoon tea. Verfijnde, mooie sandwiches en kleine taartjes en andere zoetig- heden, vergezeld door heerlijke thee en versgebakken scones. Het nuttigen van een afternoon tea komt oorspronkelijk uit Engeland, dit was namelijk voor rijke Britten een manier om de tijd tussen de lunch en het diner te overbruggen. In Nederland kennen wij deze manier van “borrelen” als een high tea, maar eigenlijk klopt dit niet. De high tea was vroeger namelijk voor arbeiders in een lage klasse, en betekende een vul- lende, warme maaltijd aan het einde van een lange dag hard werken met een flinke pot hete thee ernaast. Gelukkig is de afternoon tea-trend ook naar Nederland over- gewaaid, en zijn er inmiddels enorm veel hotels en restaurants die prachtige versies serveren, zoals in het Waldorf. Wat helemaal leuk is, is het zelf maken! Heb je iets te vieren? Laat dan de standaard borrelplank eens staan en serveer een afternoon tea. Helemaal leuk voor evenementen- als een 21e verjaardag of een vrijgezellenfeest. Hieronder heb ik een voorbeeld menu gemaakt om je een beetje op weg te helpen. Alle recepten komen binnenkort op mijn site, so stay tuned!

RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=