CarlijnCulinair nr 1

In de zomer? Serveer dan een ice-tea zo- als deze met perzik en tijm. Verrassend fris en het past er super goed bij! Ice-Tea van jasmijn-thee, perzik en tijm Drankje Voor 4 whisky-glazen 2 zakjes jasmijn-thee 2 perziken 3 eetlepels honing 4 takken tijm, plus 4 kleine takjes voor garnering Snijd 1,5 perzik in kleine blokjes, laat hierbij de schil zitten. Snijd de overgeble- ven halve perzik in partjes voor de garne- ring. Vul een steelpan met 600 ml water. Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg de theezakjes, honing, perzikblokjes en tijm toe en breng aan de kook. Laat 10 minu- ten koken, haal dan de tijm uit de thee en laat de thee afkoelen. (Idealiter maak je deze thee een dag van tevoren en laat je de perzik een nacht trekken). Vul voor het serveren de glazen met ijsblokjes of crushed ijs. Schenk de ijsthee via een zeef in de glazen en garneer met een partje perzik en een takje tijm. 19

RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=