CarlijnCulinair nr 1
Voor 6 personen Voor de meringue 100 gram eiwit 150 gram ruwe rietsuiker 7 blaadjes munt 1 eetlepel maïzena Groene kleurstof, 3-4 druppels Voor de vulling 2 Blaadjes gelatine 100 gram slagroom 200 gram roomkaas 1 eetlepel ruwe rietsuiker 2 flinke eetlepels rum Sap en rasp van 2 limoenen 5 Blaadjes munt, fijngesneden Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de rietsuiker met de munt in een keu- kenmachine of blender. Pulseer de riet- suiker net zo lang totdat de munt fijnge- malen is. Klop de eiwitten in een vetvrije kom totdat deze net helemaal wit is. Voeg vervolgens al kloppend langzaam het munt-suiker mengsel toe, en blijf kloppen tot er glanzende pieken ontstaan. Voeg tot slot de maïzena en groene kleurstof toe, en meng dit goed. Leg een vel bakpapier klaar op een bak- plaat. Maak op de bakplaat rondjes van ca. 10 cm met de meringue (dit kun je met een spuitzak doen, of voorzichtig met een lepel). Maak voorzichtig met een lepel een kuiltje in het midden van de meringues. Zet de oven terug naar 100 graden. Zet de bakplaat in de oven en droog de merin- gues in ca. 2,5 uur. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Warm de slagroom op in een pan- netje en laat de uitgelekte gelatine hierin oplossen. Laat de slagroom afkoelen. Snijd 20 ZOETIGHEID
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=