CarlijnCulinair nr 1
ZELFGEMAAKTE PINDAKAAS met chilivlokken, gekonfijte sinaasappelschil en kurkuma Broodbeleg Voor 1 potje 24 uur van tevoren voor de sinaasappelschil 400 gram ongezouten pinda’s Snufje zeezout 1 Sinaasappel 50 gram suiker 50 gram water 1 eetlepel chilivlokken 3 eetlepels kurkuma Schil de schil van de sinaasappel met een dunschiller. Zorg er hierbij voor dat er zo weinig mogelijk wit meekomt. Snijd de schil in stukjes van ongeveer 0,5 bij 1 cm. Breng het water en de suiker aan de kook, en voeg de sinaasappelschilletjes toe als de suiker is opgelost. Kook kort door, laat vervolgens afkoelen en houd de schillen zeker 24 uur in de suikersiroop. Haal op de dag van gebruik door een zeef. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan totdat je ze begint te ruiken. Laat ze iets afkoelen alvorens ze in de blender te hakken tot een pasta. Voeg nog in de blender de chilivlokken, kurkuma en zout toe. Haal de pindakaas uit de blender en meng in een bakje voorzichtig met de sinaasappelschilletjes. 23
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=