CarlijnCulinair nr 1

Pindakaas is zo veel meer dan alleen broodbeleg! Je kunt er de lekkerste hartige en zoete creaties mee maken, zoals deze overheerlijke koekjes. PINDAKAAS-ZANDKOEKJES MET BANANENKARAMEL Zoetigheid voor ca. 10 hele koekjes Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pindakaas en boter in een keukenmachine (of met de hand), en klop tot een romig geheel. Voeg de suiker en bloem toe en kneed tot een mooi, stevig deeg. Op een met bakpapier beklede bakplaat, maak 20 ovaal-vormige koekjes van ca. 6 cm. Knijp aan de zijkanten een beetje in, om een pinda- vorm te creëren. Bak de koekjes in 15-20 minuten in het midden van de oven. Let op dat de koekjes niet te donker worden, afhankelijk van de soort pindakaas verschilt de baktijd. Pureer de bananen tot een gladde puree. Neem een steelpannetje, leg hier een klein laagje suiker in, en zet deze op het vuur. Laat dit op middelhoog vuur karamelliseren. Als alle suiker is gesmolten voeg dan een nieuw laagje toe. Pas op dat de suiker niet verbrand! Ga zo door totdat alle suiker is gesmolten en er een gladde karamel is ontstaan. Voeg nu in een keer de boter toe, en roer met een spatel zodat de boter wordt opgenomen. Voeg tot slot de bananenpuree en vanille extract toe, en mix tot een dikke saus. Laat de koekjes en de karamel volledig afkoelen. Pak dan een koekje, smeer aan de binnenkant een laag karamel, en plak hier nog een koekje op. Voor de koekjes 225 gram bloem 115 gram witte basterdsuiker 75 gram pindakaas 150 gram ongezouten roomboter Snufje zout Voor de bananenkaramel 2 bananen 150 gram witte basterdsuiker 60 gram (on)gezouten roomboter 1 Eetlepel vanille extract of -suiker 24

RkJQdWJsaXNoZXIy OTI5Mzg=